6+1 ok, amiért hokizni küldd a gyereked

Szeretettel várjuk az 5-12 év közötti jégkorongozni vágyó gyerekeket, fiúkat és lányokat! Védőfelszerelés kedvezményes kölcsönzési lehetőségét biztosítjuk, ha gyorsan jelentkezel! A korcsolyázni tudás nem feltétel!

1.

A jéghoki remekül fejleszti a kicsik vagy akár a tinik mozgáskoordinációját is. Alap, hogy a rendszeres szabadtéri testmozgástól javul az iskolai teljesítménye.

Megtanul gyorsan döntéseket hozni, megfeszítetten koncentrálni, elsajátítja, hogyan építhet fel egy stratégiát és tarthat ki mellette.

2.

3.

Félős, bizonytalan gyermeked magabiztosságot tanul, nő az önbizalma.
Megtanul kooperálni, barátokra lel, egy egymást tisztelő közösség tagja lesz.
dekor-2

4.

5.

Még egy nagyon fontos dolgot is elsajátít: hogy újra és újra eleshet, ami után újra fel tud állni. Itt tényleg megtanulnak a saját lábukon állni.

A hokiban nem a méret a lényeg. Lehet alacsony, magas, sovány, duci, fiú, lány – bárkiből lehet kiváló hokis.

6.

+1

Lehet, hogy kiráz a hideg, hogy a téli fagyos szélben a pálya szélén toporogj és udvariasan köszönj folyton locsogó szülőtársadnak, de nálunk, Budakalászon a szülő is a közösség része. Ha nem is szeretnél, de itt te is új barátságokat fogsz kötni. 🙂

A hoki nem lányoknak való?

“Dehát ez kemény férfidolog, csak nem akarod odarángatni ezt a kislányt?” – hüledezik Ica néni a negyedikről. Ritmikus gimnasztika vagy művészi torna, az igen! De ilyen agresszív sportot! Nem beszélve a ruházatról, hát fiúnak öltöztetnéd ezt a szép kislányt?

Mondd meg Ica néninek, hogy a jégkorongnál nincs klasszabb mozgás a lányod számára!

Először is megtanulja, hogy ő is tudja az eseményeket kontrollálni, nemcsak sodródik. Remek csapatba kerül, ahol a fiúkkal vállvetve, egyenrangúan küzd egy közös célért. Erőt tanul, és igen, agressziót is, amit viszont megtanul profin kezelni. Ráadásul remek budakalászi edzőink kifejezetten figyelik és bátorítják a lány tehetségeket, külön odafigyelést kapnak tőlük.

Megtanul esni, elsajátítja, hogyan tudja megvédeni magát, rájön, hogy a kisebb sérülés és karcolás is az élet része, mindenből föl lehet állni és tovább menni. Mondj még egy sportot, ami ennyire velejéig hasznos egy lánynak!

De tudod mit, ne vitatkozz. Hozd el Ica nénit az egyik szeptemberi edzésünkre Budakalászra!

Ha haza se akar menni, kap tőlünk egy ingyen órát.

Veszélyes a hoki, inkább ne menjen a gyerek?

Hallottál már az egyik legbizarrabb hokis balesetről, amikor Mush Marsh, aki gyakran nyelvét kidugva siklott a pályán, egy alkalommal egy másik játékossal való ütközésnél leharapott egy darabot belőle?

Aha, szóval ilyen veszélyes sport a jéghoki – gondolhatod. Ki kell ábrándítsunk: a hoki ma sokkal kevésbé veszélyesebb, mint mondjuk a síelés vagy a búvárkodás.

Tény, hogy gyakori az esés, és nem bonyolult becsapódni a pályát körbeölelő falba sem, plusz az ütővel is elkaphat a másik. Nem beszélve a kemény labdából készült korongról, ami nem kellemes, ha eltalál.

A hokis felszerelés azonban mindenhol nagyon jól védi a testet: fejvédő, arc-, és szemvédő, váll- és könyökvédő, szuszpenzor, sípcsontvédő és kesztyű nélkül, amiben a srácok úgy néznek ki, mint a birodalmi rohamosztagosok, egyetlen gyerek sem léphet pályára.

Budakalászon mi óriási figyelmet fordítunk a bemelegítésre: átmozgatott izmokkal kisebb a sérülésveszély. És persze akkor engedjük játszani a gyerkőcöt, ha már megtanítottuk biztonságosan siklani a jégen. Ráadásul az edzőink is szuper képzettek, és a kisebb sérülést maguk is ellátják.

Ne aggódj, vigyázunk rá és ő maga is hamar megtanul majd vigyázni magára!

A jégkorong drága sport?

Jégkorong Budakalász

Annak az orosz oligarchának,  Dimitrijnek a lányai is hokiznak, ez egy úri sport, láttam a tévében, morog apád a vasárnapi húsleves fölött.

Nos, a hoki nyilván többe kerül, mint a futás vagy a street workout, viszont jóval izgalmasabb is. Nézzük, mibe fáj a jégkorong.

Nem gondolnád, de a jégidő a legdrágább, hisz a pályák magánkézben vannak és igencsak borsos áron bérelhetők. Aztán ott a felszerelés: mivel ez egy kontaktsport, nem léphetsz pályára, fej-, arc-, és szemvédő, váll- és könyökvédő, szuszpenzor, sípcsontvédő és kesztyű nélkül.

Nem olcsó mulatság egy jó ütő sem, és ha eltörik, újat kell venni.  Az ütő és ütő közti különbséget megérted, ha olvastad a Harry Pottert: klassz a levegőben a Kométa 260-as, még jobb a Jól-Sep-R, de a kanyarban sincs a Nimbus 2000-eshez, pláne egy Tűzvillámhoz képest (utóbbi ugye másodpercek alatt 250 km/h-ra gyorsul fel, a biztonságos megállást pedig szuper fékezőbűbáj segíti. Ha nem érted, kérdezd a gyereket… 🙂

Szóval a hokiban is van 2200 dolláros ütő, de te nem innen fogsz indulni.

Ráadásul budakalászi közösségünkben Aki hamar jelentkezik ingyen kap kezdőfelszerelést vagy használt felszerelést kedvezményes áron bérelhet, a nagyon kedvező egyesületi díjunk pedig fedezi a pályadíjat is.

Még egy fontos dolog: mi közösségi élményben, közös tanulásban gondolkodunk, és bár versenyzünk is, nálunk nem a legtrendibb cuccokra lesz szükséged.

Nem megy a suli rovására?

Már az elején lelőjük a poént: nem, a hoki nem megy a suli rovására, sőt!

Ma már számos tanulmány bizonyítja, hogy épp ellenkezőleg, nagyon komoly összefüggés van a rendszeres sportolás és a jó tanulmányi eredmény között. Egy pár évvel ezelőtti skót vizsgálat több ezer sportoló és nem sportoló tizenéves eredményeit hasonlította össze.

Arra jutottak, hogy a gyerekek teljesítménye jelentősen javul a rendszeres mozgással. Azok a gyerekek, akik már 11 éves koruk előtt is viszonylag sokat sportoltak, sokkal jobban teljesítettek nem mozgó kortársaiknál.

Talán arra is emlékszel még saját tapasztalatból, hogy a kamaszkor nem piskóta: a tini hirtelen elbizonytalanodik, keresi a helyét a világban, önértékelése durván tud ingadozni. Nem beszélve a cigaretta-alkohol-drog hármasságról, amitől szeretnéd mindenáron megóvni.

Nos, bármilyen rendszeres sport, így a jéghoki is alkalmas arra, hogy ebben a kritikus időszakban (is) segítse az önbizalmát, amellett, hogy javítja a szív- és keringési rendszer teljesítményét, jótékonyan hat az idegrendszerre és immunrendszerre, illetve segít elérni és megtartani a kívánt súlyát is.

Ha azt akarod, hogy kiegyenúlyozott, a suliban is (magához képest!) jól teljesítő gyermeked legyen, ráadásul még szociális képességeit is fejlessze és barátokra találjon, a budakalászi Vidráknál a helye!